Het belang van de juiste achtergrondmuziek in uw interieurzaak 

 

De juiste sfeer voor het optimaliseren van klantbeleving

Je hebt een interieurzaak. Dat wil zeggen dat je bezig bent met design, trends, smaakvolle combinaties en vooral: beleving. Klanten moeten zich thuis voelen in jouw zaak. Wanneer dit niet het geval is, zal een klant niet snel de link maken tussen jouw producten en zijn of haar eigen interieur.  

Het is dus belangrijk dat de consument zich op zijn gemak voelt. Jouw zaak nodigt uit om rustig rond te wandelen en even te gaan zitten om een riante zetel uit te testen. Klanten krijgen de tijd om de verschillende texturen en materialen te bestuderen en een overwogen keuze te maken.  

De kracht van verbeelding en inspiratie 

Je hoort het misschien al. Het is nog vrij stil. Je hebt visueel een prachtige winkel gecreëerd, dus dan kan het auditieve natuurlijk niet achterblijven. De juiste achtergrondmuziek, op maat gemaakt voor jouw winkelconcept, rekening houdend met de persoonlijke uitstraling van jouw winkel, de sfeer, de stijl en de trends. Muziek kan afgestemd worden op zijn omgeving, maar ook op de doelgroep. Met de juiste en unieke afspeellijst voor jouw winkelconcept zorg jij voor een extra ‘touch’ op jouw visitekaartje.   

Muziek helpt de consument om in een bepaalde ‘mood’ te geraken. Stel je een warme, sensuele setting ten toon met veel kleur en zachte materialen, dan kan je de klant mee in die sfeer trekken door prikkelende, rustige achtergrondmuziek te spelen. Als je een strak, modern en minimalistisch interieur tentoonstelt, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor diepere ‘House’ muziek. Er zijn eindeloos veel opties, maar daar kan Groevy je mee helpen. 

We hebben jouw klant nu volledig in de specifieke sfeer gebracht die jij in jouw hoofd had. Maar wist je ook dat achtergrondmuziek ervoor zorgt dat de klant meer inspiratie krijgt? Verbeelding en inspiratie zijn in jouw zaak heel belangrijk. De consument moet zich kunnen inbeelden hoe jouw producten er gaan uit zien in hun eigen interieur. Als zaakvoerder probeer je hen daar zo goed mogelijk bij te helpen door de juiste omgeving te creëren. Je geeft de klant inspiratie dankzij sfeervolle settings. 

Persoonlijk accent in de winkelbeleving

Vind jij het als zaakvoerder belangrijk om je eigen persoonlijkheid in jouw zaak te leggen en een rechtstreeks aanspreekpunt te zijn voor jouw klanten? Is begeleiding op maat voor jou ook zo belangrijk wanneer het aankomt op het personaliseren van een woning? Één op één gesprekken met jouw klanten ondersteunen jouw winkelconcept.  

Geloof het of niet, maar ook daar kan de juiste achtergrondmuziek je bij ondersteunen. Jouw klant voelt zich op zijn gemak, en misschien zelfs al volledig thuis. Dat wil zeggen dat de consument zich in de juiste mindset bevindt voor een open en aangenaam gesprek. Achtergrondmuziek zorgt er ook voor dat overbodige achtergrondgeluiden in de winkel tijdens jullie gesprek wat gemaskeerd worden, en dat buitenstaanders minder nood hebben om mee te volgen wat er tussen jou en de klant besproken wordt.  

De 4 seizoenen vormen

ook 4 verschillende

stijlen doorheen de

achtergrondmuziek.

Sebastiaan aan het woord:

Groevy stond op Brussels Expo , op de meubelbeurs ‘ De winkel van morgen’ met ‘Bubble up your business”.

Groevy – Bubble up your store – Brussels Expo – 2022

Voor meer info hieromtrent kan je altijd contact opnemen met onze accountmanager Sebastiaan:

Sebastiaan Denys – Account Manager

+32 494 59 25 51

sebastiaan.denys@groevy.com

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!