FAQ

 • Zitten in mijn Groevy-abonnement de kosten van wettelijke auteursrechten inbegrepen?

  Helaas niet. Enkel klanten die op hun beurt reeds een overeenkomst hebben afgesloten met de respectievelijke auteursrechtenorganisaties (in België zijn dat SABAM en SIMIM / Billijke Vergoeding), komen in aanmerking om Groevy-abonnee te worden. Groevy is weliswaar een volledig legaal muziekplatform en betaalt zelf duplicatierechten om dat platform als service te mogen aanbieden.

   
 • Is de chatfunctie 24 uur op 24 beschikbaar?

  Het is onze ambitie een zo goed mogelijke beschikbaarheid na te streven, zelfs buiten de kantooruren van maandag tot vrijdag en van 08.30 - 18.00 uur. Natuurlijk hebben onze butlers ook af en toe wel nood aan wat slaap of personal time. En dat gunnen we hen. Gemiste oproepen of berichten worden steeds met de grootste spoed opgevolgd vanaf het moment dat ze weer online of bijgeslapen zijn!

   
 • Hoe kan ik mijn Groevy-abonnement opzeggen?

  We sluiten onze samenwerkingen nooit af met een valse noot! Het opzeggen van een Groevy-abonnement is dan ook simpelweg via chat of mail te regelen. Of we opzeggingen betreuren? Natuurlijk! Vandaar dat we wel steeds benieuwd zullen zijn naar de achterliggende reden. Op basis van die feedback kunnen wij onze dienstverlening dan weer verder optimaliseren.

   
 • Is Groevy legaal?

  Absoluut. Echte muziekliefhebbers betalen voor het werk van de artiesten die ze beluisteren of afspelen. Groevy beschikt over de nodige wettelijke overeenkomsten met alle relevante auteursverenigingen. Geen Napster- of KaZaa-praktijken (voor wie ze nog kent) hier!

   
 • Wil je Groevy gebruiken op je eigen smartphone, tablet of laptop - zonder de Groevy Player? Hou dan rekening met het volgende:

  • De Groevy-app is een webapp, wat eigenlijk wil zeggen: een compacte website die zo gemodelleerd is dat ‘ie perfect op smartphone, tablet of laptop weergegeven en gebruikt kan worden. Eén van de redenen waarom we bij Groevy voor een webapp kozen, is het feit dat een webapp niet door jou als gebruiker geüpdatet moet worden. In tegenstelling tot de apps die je via de Apple App Store of Google Play downloadt en die tot vervelens toe updates nodig hebben… Telkens wanneer je onze app opengooit, krijg je automatisch de laatste versie voorgeschoteld.
  • Je hebt wél altijd een internetverbinding nodig om de Groevy-webapp te kunnen gebruiken.
  • Als de Groevy-app actief is en je smartphone of tablet gaat in slaapstand, dan stopt het afspelen van de muziek na één nummer.
  • Bovenstaande drempeltjes kan je gemakkelijk voorkomen door te opteren voor de Groevy Player: een klein, autonoom functionerend apparaat dat we in je zaak installeren en aansluiten op je muziekinstallatie. That’s it.