Onderzoek samen met ons

wat de juiste muziek is voor

jouw onderneming dankzij

het Groevy-quadrant.

Muziek speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer in jouw bedrijf, of het nu gaat om een boetiek, een restaurant, een showroom of een andere onderneming. Maar hoe vind je de perfecte deuntjes die passen bij de identiteit van jouw zaak en de smaak van jouw klanten? Daar komt het Groevy-quadrant bij kijken.

Het Groevy-quadrant is een schematische voorstelling die door onze muziekadviseurs is ontworpen om bedrijfseigenaars te helpen bij het verkennen van verschillende muziekgenres. Zo identificeren we samen de meest geschikte muziek voor hun zaak.

Het Groevy-quadrant toont een grafiek met twee assen:

een horizontale as en een verticale as.

  1. De horizontale as verdeelt de muziekgenres in twee categorieën: aan de linkerkant vinden we de ‘soft’ muziekgenres, terwijl aan de rechterkant de ‘dynamic’ genres worden weergegeven. Dit geeft zaakvoerders een idee hoeveel energie, ritme en levendigheid elk genre met zich meedraagt.
  • De verticale as verdeelt de muziekgenres in ‘alternative’ genres onderaan en ‘popular’ bovenaan. Dit geeft een indicatie van bekendheid en mainstream-aantrekkingskracht per genre.

Door de kruising van deze twee assen ontstaan er vier vakken, elk gevuld met muziekgenres die overeenkomen met de sfeer die de assen vertegenwoordigen. Dit stelt zaakvoerders in staat om een breed scala aan opties te verkennen en te begrijpen welke genres het beste passen bij hun specifieke doelgroep en gewenste ambiance.

Voor een restaurant die een ontspannen en toch trendy sfeer wil creëren, kunnen genres zoals indie-pop of soft pop wellicht perfect passen. Een boetiek dat een energieke atmosfeer wil, zou kunnen kiezen voor genres als funk of dance. En een chique showroom zou genres zoals Lounge en House muziek kunnen overwegen om een gevoel van verfijning en moderniteit uit te stralen.

Het Groevy-quadrant is niet alleen een handig hulpmiddel om muziekgenres te verkennen, maar het kan ook dienen als basis voor een diepgaand gesprek tussen zaakvoerders en muziekadviseurs. Door samen te werken en te experimenteren, kunnen ze de perfecte playlist samenstellen die de essentie van het bedrijf weerspiegelt en de klanten een onvergetelijke ervaring biedt.

Kortom, met het Groevy-Quadrant kunnen zaakvoerders hun zaak naar nieuwe hoogten tillen en een blijvende indruk maken op hun klanten.