Muziek in lingeriewinkels

Hoe gaat een lingeriewinkel het best om met hun consumenten? Hoe geef je de consument een ervaring die ze online niet vinden? Hoe creëer je de ultieme klantenbeleving en hoe kan muziek in jouw lingeriewinkel daar een rol in spelen?

  

De klant komt vandaag niet alleen meer naar de winkel om een product te kopen. Klanten zijn op zoek naar een beleving. Consumenten hebben sinds 2021 véél meer nood aan persoonlijke interactie en consumenten willen tijdens het winkelen tot rust komen.  

 

muziek in lingeriewinkels

 

Winkels worden steeds meer ingericht naar de beleving van de klant, en medewerkers worden getraind om de noden van de klant te kennen en hen zo goed mogelijk te ondersteunen. 

 

 

Een tijdje geleden ging ik in gesprek met één van onze klanten, zaakvoerder van een lingeriezaak. Om de juiste muziek te kunnen bepalen voor deze winkel, besloten we om onszelf even te plaatsen in het standpunt van een imaginaire klant binnen de doelgroep:  

Een vrouw, die tussen het drukke werkleven door, haar kinderen net bij de grootouders heeft afgezet en even een moment neemt om in alle rust op zoek gaat naar een verdiend cadeautje voor zichzelf. Een vrouw die af en toe toch haar onzekerheden heeft, die soms de kop opsteken.  

Dan zal muziek de meest belangrijke rol spelen in de paskamer:

  

Muziek kan afleiden van onzekerheden. Sterker zelfs, muziek kan associaties creëren, herinneringen oproepen naar momenten waar een persoon zich goed en zorgeloos heeft gevoeld. Emoties zullen altijd onderbewust de grootste factor spelen bij de aankoop van een persoonlijk item.   

 

 

Het isolerende effect van muziek  

Het isolerende effect van achtergrondmuziek zorgt voor een gevoel van veiligheid, wat tijdens het passen van lingerie een belangrijk onderdeel is. Het is een intiem moment met jezelf, waar niet veel andere mensen zaken mee hebben. Dankzij de aanwezigheid van muzikale klanken, voelt de klant zich niet het ongemakkelijke middelpunt van de belangstelling.  

 

Hospitality 

Een lingerie-winkel vraagt ook om hospitality-kwaliteiten van de retailer. Jouw medewerkers staan klaar om de consument te helpen in het maken van een aantal keuzes. Ze ondersteunen de consument met hun kennis en goede raad. Het is dus van groot belang dat de medewerkers zich goed voelen, zodat ze bijdragen aan de aangename sfeer door een positieve energie uit te stralen.   

 

Wanneer de glimlach van de klant jouw grootste doel is, moet je beginnen bij de glimlach van jouw medewerkers. Ook wanneer de klant vragen wil stellen aan één van de medewerkers is muziek een goede manier om anderen buiten de conversatie te houden die de medewerker voert met de klant.  

 

 

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?
Wil je graag meer blogberichten zien?
Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!