Muziek in de winkelstraten  

Muziek in de winkelstraten  

Heb jij al eens stil gestaan bij de muziek die je hoort wanneer je door het centrum van jouw stad of gemeente loopt? Deze muziek is niet bedoeld om bewust naar te luisteren, maar heeft voornamelijk het doel om sfeer-verhogend te werken. Dat is nu net waar je als consument onbewust naar op zoek gaat tijdens het shoppen.

Kerstsfeer opsnuiven? Herfstkleding shoppen? Halloweenkostuum zoeken? Zomer in het land? Alle voorgenoemde thema’s hebben hun eigen karakter, en dat zie je vaak terug in de aankleding van winkelstraten, winkelparken, shoppingcentra en parkeerplaatsen.  

Werk elk thema tot in de puntjes uit.

Deze openbare winkelpunten in jouw buurt zorgen er van tijd tot tijd voor dat jij als consument ondergedompeld wordt in een bepaald thema. Ze versterken de klantenbeleving door deze openbare ruimtes visueel aan te kleden aan de hand van de verschillende seizoenen, feestdagen en events. Omdat er zoveel moeite gestoken wordt in het visuele aspect van deze openbare ruimtes, kan dat wat je hoort natuurlijk niet achterblijven.

Aangepaste achtergrondmuziek

zorgt ervoor dat deze thema’s

integraal tot hun recht komen.

Maak het visuele compatibel met het auditieve

Aangepaste achtergrondmuziek zorgt ervoor dat deze thema’s integraal tot hun recht komen. Het is belangrijk om de muziek in de winkelstraten mee af te stemmen op de look en feel van dat moment. Zo heerst er een harmonie in de ruimte die voor rust en ontspanning zorgt.  

Wanneer je Halloween viert, steek dan gerust ook wat Halloween-nummers in je afspeellijst. Zit je volop in de feestdagen? Laat die jingle-bells maar rinkelen. Draai in de zomer die vrolijke zomer-hits maar op volle toeren en zorg in de herfst voor gezellige, warme klanken.  

Wees origineel en goed georganiseerd! 

We gaan er niet over liegen, ja, het kost moeite en tijd om deze nummers bij elkaar te zoeken. Zéker als je niet enkel nummers zoals ‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey en ‘Thriller’ van Michael Jackson in je afspeellijst wil steken. Zoek er zo maar eens genoeg bij elkaar om niet een hele maand lang 30 keer dezelfde nummers aan te moeten horen.

Maar gelukkig kan Groevy je daar wel bij helpen. Meer nog, we kunnen zelfs met een tijdschema werken waardoor je helemaal nergens meer naar moet kijken! Wil je daar graag meer over weten? Stuur dan gerust al eens een mailtje naar info@groevy.com.  

Tekst: Charlotte Hancké – Marketing manager – Groevy

Voor meer info hieromtrent kan je altijd contact opnemen met onze accountmanager Sebastiaan:

Sebastiaan Denys – Account Manager

+32 494 59 25 51

sebastiaan.denys@groevy.com

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!