Hoe kan achtergrondmuziek jouw merkimago versterken?

Drie tips om jouw merkimago tot het volgend niveau te brengen.

De muziekkeuze in jouw zaak kan sterk bijdragen aan jouw merkimago. Samen met de achtergrondmuziek staat of valt de sfeer die je met jouw merk wilt creëren. Denk bijvoorbeeld aan een sportwinkel zoals Decathlon, waar je best kiest voor energieke muziek, om de actieve en sportieve sfeer in de winkel te benadrukken.

Onderzoek doen naar jouw doelgroep helpt je om de juiste muziek samen te stellen.

Achtergrondmuziek versterkt het merkimago door het juiste gevoel te creëren voor jouw doelgroep. Wanneer een merk gericht is op jonge, actieve mensen, zijn bijvoorbeeld hedendaagse hits en eerder energieke nummers de meest geschikte opties.

Aan de andere kant, als een merk gericht is op luxe en exclusiviteit, kunnen genres zoals alternatievere of zelfs klassieke muziek het merkimago ondersteunen. Het is belangrijk om jouw doelgroep te specifiëren en te begrijpen , zodat je de juiste muziek kan samen stellen voor jouw merk.

Zorg ervoor dat jouw merk de gepaste associaties met zich meedraagt.

Daarnaast kan achtergrondmuziek ook helpen om bepaalde associaties met jouw merk te creëren. Wanneer bijvoorbeeld een bepaald liedje regelmatig gebruikt wordt in commercials voor een merk, wordt dat liedje uiteindelijk geassocieerd met dat merk. Dat zorgt ervoor dat mensen zullen denken aan het merk in kwestie wanneer ze dit specifieke liedje horen. Dit helpt ook weer om jouw merkimago te versterken.

Achtergrondmuziek als subtiel element.

Muziekmarketing is efficiënt, zolang je het subtiel aanpakt. Te veel of ongeschikte muziek kan afleiden en zelfs storend zijn voor jouw klanten. Het is daarom belangrijk om de volume- en muziekkeuze zorgvuldig te overwegen. Als de muziek niet past bij het merk of de boodschap, kan het zelfs het merkimago negatief beïnvloeden.

Wanneer je hier moeilijkheden of keuzestress in ervaart, kan je best kiezen voor een externe partner die gespecialiseerd is in het samenstellen én onderhouden van de juiste muzieklijsten voor jouw merk.


Voor meer info hieromtrent kan je altijd contact opnemen met onze accountmanager Sebastiaan:

Sebastiaan Denys – Account Manager

+32 (0)3 327 92 99

sebastiaan.denys@groevy.com

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!