Een winkel zonder achtergrondmuziek is als een café zonder bier.

Een winkel zonder achtergrondmuziek is inderdaad vergelijkbaar met een café zonder bier. In beide gevallen kan het ontbreken van zoiets essentieels een negatieve invloed hebben op de ervaring van jouw klanten. In jouw winkel kan het ontbreken van muziek leiden tot een gevoel van stilte of leegte, en in jouw café kan het ontbreken van bier leiden tot een gevoel van incompleetheid. Beide kunnen jouw klanten ontmoedigen om terug te komen.

Achtergrondmuziek is belangrijk.

Heb jij al ooit naar een film gekeken zonder muziek? Voelt best awkward, niet? In de video hiernaast krijg je een impressie van hoe een film zonder muziek klinkt. Wanneer de muziek stopt, veroorzaakt dit een gevoel van stilte of leegte. Dan besef je maar pas hoe belangrijk muziek is. Niet enkel tijdens een film, maar ook in een openbare ruimte of een winkel kan dit als onaangenaam ervaren worden voor jou als klant.

Niet zomaar eender welke muziek, maar wél de juiste muziek in de juiste context!

Verkeerde achtergrondmuziek in de foute context kan een negatieve invloed hebben op de ervaring van een klant. Bijvoorbeeld in een luxe juwelierswinkel waar harde rockmuziek een onrustige of ongepaste sfeer zou creëren, die afstotelijk is voor de klanten. Of in een rustige koffiebar waar harde techno muziek storend is voor klanten die juist op zoek zijn naar rust en ontspanning.

Achtergrondmuziek in de juiste context kan de ervaring van jouw klanten dan weer positief beïnvloeden. Dit kan bijvoorbeeld doordat je een bepaalde sfeer of stemming creëert, die aansluit bij jouw winkel of merk.

Met de juiste muziek ondersteun je de gedachten of emoties die jouw klant ervaart. Bijvoorbeeld, in een kledingwinkel rustgevende muziek zou kunnen helpen om jouw klanten zich te doen ontspannen en zich beter te concentreren op de kledingstukken, terwijl in een sportwinkel energieke muziek jouw klanten kan aanmoedigen om actie te ondernemen. De juiste muziek kan ook de tijdsduur in jouw winkel verlengen en kan een positief effect hebben op jouw verkoop.

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!