Achtergrondmuziek met een zoete afdronk

Wijn proeven met de juiste achtergrondmuziek

De juiste achtergrondmuziek kan je als zaakvoerder helpen om een bepaalde sfeer te creëren in jouw wijnbar. Ben je op zoek naar ontspannende muziek om dezelfde rustige sfeer te creëren die aansluit bij het genieten en proeven van een glas wijn? Of ben je net op zoek naar  energieke, opzwepende muziek, wat een vrolijke sfeer creëert en bezoekers aanmoedigd om te blijven hangen en meer te drinken?

Het is belangrijk om te overwegen wat voor soort muziek het beste past bij het doel en de sfeer van jouw wijnbar. Bijvoorbeeld een kleine, intieme wijnbar heeft wellicht meer baat bij rustige muziek, terwijl een grote, drukke wijnbar beter matcht energiekere muziek.

Klanken en smaken zijn als twee handen op één buik

Wanneer je verschillende soorten wijn in je assortiment hebt, zoals franse, Italiaanse, afrikaanse, spaanse, etc… dan kan je deze diversiteit en talen meenemen in de muziekkeuze. Meer zelfs, wanneer je veel franse wijn op voorraad hebt en hier graag wat meer van wil verkopen, kan het je helpen om franse of klassieke achtergrondmuziek af te spelen. Dan zullen jouw klanten sneller geneigd zijn om een franse wijn aan te kopen.

De juiste achtergrondmuziek kan uitdraaien op een versterkte smaakbeleving.

Er is bewijs dat muziek inderdaad invloed kan hebben op de smaakbeleving. Uit onderzoek is gebleken dat muziek je kan helpen om de smaak van wijn te versterken of te verzachten. Dit gebeurt doordat achtergrondmuziek je helpt om je dieper te concentreren op bepaalde smaken en geuren.

We kunnen hier zelfs nog specifieker op in gaan en je vertellen dat bepaalde muziek je helpt om de smaak van zoete producten te versterken, terwijl andere muziek dan weer kan helpen om de smaak van zure producten te verzachten.

Het is dus belangrijk om te overwegen wat voor soort muziek het beste past bij de producten die je serveert en de sfeer die je wilt creëren. Dit kan helpen om de smaakbeleving van je klanten te versterken en hun beleving van het eten en drinken te verbeteren. Bovendien bevordert het ook nog eens het cijfer op jouw kassaticket.


Voor meer info hieromtrent kan je altijd contact opnemen met onze accountmanager Sebastiaan:

Sebastiaan Denys – Account Manager

+32 (0)3 327 92 99

sebastiaan.denys@groevy.com

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!